Çikolatalı Kremalı Bademli Minik Kekler
- Voorbereiding20 min
- Bereiding25 min
- Totaal45 min
- PortiesVoor 8 personen
Ingrediënten
- 3 st ei
- 1 glas suiker
- 1 glas melk
- ½ glas zonnebloemolie
- 2 glas bloem
- 75 g badem kabuksuz
- bakpoeder
- vanille
- 1 naar smaak zout
- 3 el cacaopoeder
Ganajı İçin
- 100 g chocolade
- 100 g room
Süslemek İçin
- 1 pak pasta kreması
- chocolade
Bereiding
-
İlk önce ganajıni hazırlamaya başlıyoruz.
-
Bir tencereye kremayı koyup kaynamaya yakın çikolataları içine atıp kısık ateşte eritelim.
-
Eridikten sonra (isterseniz başka bir tabağa alabilirsiniz daha çabuk soğuması için) soğumaya bırakın.
-
Kek hamurunu hazırlamaya başlayalım.
-
İlk önce derin bir kaba yumurtanın beyazını ayıralım.
-
Başka bir kaba ise yumurtanın sarısını koyalım.
-
İlk olarak yumurtanın beyazını bir çay kaşığından daha az olan tuz ile birlikte köpürene kadar çırpalım.
-
Daha sonra şekerin yarısını yavaş yavaş 5 defada ekleyelim.
-
Başka bir kapta yumurtanın sarısını geri kalan şekerin yarısıyla birlikte krema haline gelene kadar çırpalım.
-
Yumurtanın sarısının bulunduğu kaba sıvı yağ ve sütü koyalım ve karıştırdıktan sonra yumurtanın beyazıyla yavaş yavaş karıştıralım.
-
Daha sonra badem içini blender den geçirdikten sonra kek hamurumuzun içine katıp elekten geçirdiğimiz unu, kabartma tozunu, kakao ve şekerli vanilini katalım ve iyice karıştıralım.
-
Ve yağladığımız borcama kekimizi dökelim.
-
Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırına kekimizi atalım.
-
Üzeri için hazır pasta kremasını yapalım ve buzdolabına atalım.
-
Kekimiz soğuduktan sonra (ben büyük su bardaklarıyla yaptım.) ister şekilli kalıplar kullanarak isterseniz benim gibi bardak kullanarak şekil verebilirsiniz.
-
Bardakla şekilli yaptıktan sonra şekili bıçakla 2 ye bölüyorsunuz ve içine yaptığınız ganajdan sürüp kapatın.
-
Daha sonra üzerine pasta kremasından şekilli desenler yaptıktan ve damla cikolatayı da attıktan sonra kekimizi 1 saat kadar dolapta bekletelim. (İsterseniz hemen de yiyebilirsiniz ama bekleyince daha bir tadı yerine geliyor.)
-
Kekimiz 1 saat sonra servise hazırdır.
Reacties
Nog niemand heeft op dit recept gereageerd.
Log in om een reactie te schrijven.