İçli Köfte
İsteğe bağlı olarak iç harcına yarım su bardağı öğütülmüş ceviz de koyabilirsiniz. Birde ben kendi yaptığımın foto'sunu çekmeyi unuttum o yüzden farklı resim kullandım.
- التحضير1 س 10 د
- الطهي20 د
- الإجمالي1 س 30 د
- الحصص6
المكونات
Hamuru İçin
- 2 كوب برغل
- 2 كوب شاي سميد
- 1 كوب طحين
- 1 م.ك معجون طماطم
- 1 كوب ماء
- 1 رشة ملح
İç Harcı İçin
- ½ كوب شاي زيت دوار الشمس
- ½ كغ لحم مفروم
- 4 حبة بصلة
- 1 م.ك معجون طماطم
- 1 حزمة بقدونس
- رقائق فلفل أحمر
Kızartmak İçin
- زيت دوار الشمس
طريقة التحضير
-
Soğanları ince ince doğrayalım ve tencereye sıvı yağı ekleyip soğanları kavuralım.
-
Sonra kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. daha sonra salça ve yarım bardak su ekleyelim ki iç harcımız kuru olmasın.
-
Baharatlar ve son olarak maydanozu ekleyip ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağı açık bir şekilde soğumaya bırakalım.
-
İç harcımız soğurken hamuru hazırlayalım.
-
İnce bulguru bir bardak ılık su ile ıslatalım.
-
Bir kaç dakikaya suyunu çeker o zaman da irmik, salça ve baharatları ekleyip azar azar su ilave ederek yoğuralım.
-
En son unu ekleyip bir süre daha yoğurmaya devam edelim.
-
Ve elimize ceviz büyüklüğünde bir parça alıp top yapalım eğer dağılmıyorsa hamurumuzun kıvamı olmuştur.
-
Cevizden daha büyük parçalar alıp baş parmağımız ile ara ara elimizi ıslatarak içini ince bir şekilde açalım ve iç harcını koyalım. köftemizin şeklini biraz uzatarak hamurumuzu kapatalım.
-
Biten köfteleri kızgın yağda kızartıp daha sonra yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine bırakalım.
التعليقات
لم يعلّق أحد على هذه الوصفة بعد.
سجّل الدخول لكتابة تعليق.